Οδηγοί μεγεθών


Κολιέ & Μενταγιόν


Το μήκος ενός κολιέ ή μιας αλυσίδας θεωρείτε το «ανοιχτό» σας κορδόνι (όχι κουμπωμένο).

Το υπόδειγμα δείχνει που περίπου θα «κάθεται» το κολιέ ή το μενταγιόν. Το ακριβές ύψος καθορίζεται απ’τη διάπλαση του κάθε ανθρώπου.

Στην πλειοψηφία των χειροποίητων προϊόντων, όπου το σχέδιο το επιτρέπει, υπάρχει επιπλέον 5εκ. αλυσιδάκι, για να ταιριάζετε το κόσμημα με τα ρούχα σας κατά περίπτωση!!

 

Βραχιόλια

Το μέγεθος (μήκος) κάθε βραχιολιού υπολογίζεται με βάση την περίμετρο του καρπού, όπως στη φωτογραφία.

 Αν κάποιο προϊόν έχει την επιλογή μεγέθους και για παράδειγμα ο καρπός σας είναι 17,5 εκ. επιλέξτε τα 18 εκ. και όχι τα 17, δηλαδή πάντα το λίγο μεγαλύτερο μέγεθος.

 

TIP! Αν δεν έχετε εύκαιρη μεζούρα, μπορείτε να μετρήσετε τον καρπό σας με τον ίδιο τρόπο χρησιμοποιώντας μια κλωστή και στη συνέχεια να μετρήσετε την κλωστή σε ευθεία με έναν χάρακα.

 

 

Δαχτυλίδια

Τα περισσότερα χειροποίητα δαχτυλίδια μας είναι μεταβλητού μεγέθους.

Ενώ τα δαχτυλίδια εισαγωγής είναι στην πλειοψηφία τους σε μέγεθος 8, το μέσο μέγεθος δαχτυλιδιού στις Ελληνίδες. Σε κάθε περίπτωση το μέγεθος αναγράφεται στη σελίδα προϊόντος.

Η αλήθεια είναι πως είναι πολύ δύσκολο να μετρήσετε σωστά το δάχτυλό σας με μεζούρα, καθώς οι διαφορές στα μεγέθη παίζουν στα χιλιοστά. Παρόλα αυτά σας παραθέτουμε το διεθνές σύστημα μέτρησης.